Terug naar boven

1.1 Profiel

Accell Group is leidend op het gebied van innovatieve en groene, consumentgerichte mobiliteitsoplossingen voor de korte en middellange afstand, actieve recreatie en sport. We zijn primair actief in kwalitatief hoogwaardige fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. In toenemende mate zijn we ook actief in mobiliteitsoplossingen op basis van fietsgebruik.

We zijn marktleider in Europa, één van de grotere spelers in Noord-Amerika en de #1 in e-bikes. We managen een portefeuille van sterke nationale en internationale (sport)merken, elk met een marktleidende positie en een onderscheidende merkpositionering. Met deze merken richten we ons uitsluitend op het midden- en hogere segment en gezamenlijk zorgen ze voor een breed en divers aanbod.Bekende nationale merken zijn onder meer Batavus en Sparta in Nederland, Winora in Duitsland, Tunturi in Finland en Raleigh in Groot-Brittannië en Noord-Amerika. Voorbeelden van bekende internationale high-end (sport)merken zijn Koga, Lapierre, Haibike, Ghost en Daimondback. Voor fietsonderdelen en -accessoires voeren we onder meer ons eigen internationale merk XLC.

We hebben circa 3.000 medewerkers verspreid over 18 landen. We beschikken over sterke innovatie- en designcentra met op strategische locaties ondersteunende faciliteiten voor assemblage en afwerking van onze fietsen. Voor verkoop en dienstverlening van onze producten en diensten aan consumenten hanteren we in samenwerking met ons vakhandelnetwerk.

Onze producten worden jaarlijks verkocht in meer dan 70 landen. In 2016 verkochten we circa 1,5 miljoen fietsen en realiseerden we een omzet van meer dan € 1 miljard. Het aandeel Accell Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de Small Cap Index.